Engelska originalutgåvorna

Sir Arthur Conan Doyles berättelser om Sherlock Holmes består av fyra romaner och 56 noveller, samlade i fem novellsamlingar. Årtalen efter novellerna anger originalpubliceringsår i The Strand Magazine.

A Study in Scarlet (roman, 1887)

The Sign of Four (roman, 1890)

The Adventures of Sherlock Holmes (novellsamling, 1892)
A Scandal in Bohemia, 1891
The Red-Headed League, 1891
A Case of Identity, 1891
The Boscombe Valley Mystery, 1891
The Five Orange Pips, 1891
The Man with the Twisted Lip, 1891
The Blue Carbuncle, 1892
The Speckled Band, 1892
The Engineer’s Thumb, 1892
The Noble Bachelor, 1892
The Beryl Coronet, 1892
The Copper Beeches, 1892

The Memoirs of Sherlock Holmes (novellsamling, 1894)
Silver Blaze, 1892
The Yellow Face, 1893
The Stock-broker’s Clerk, 1893
The ‘Gloria Scott’, 1893
The Musgrave Ritual, 1893
The Reigate Squires, 1893
The Crooked Man, 1893
The Resident Patient, 1893
The Greek Interpreter, 1893
The Naval Treaty, 1893
The Final Problem, 1893

The Hound of the Baskervilles (roman, 1902; publicerad 1901-1902 i The Strand Magazine)

The Return of Sherlock Holmes (novellsamling, 1905)
The Empty House, 1903
The Norwood Builder, 1903
The Dancing Men, 1903
The Solitary Cyclist, 1903
The Priory School, 1904
Black Peter, 1904
Charles Augustus Milverton, 1904
The Six Napoleons, 1904
The Three Students, 1904
The Golden Pince-Nez, 1904
The Missing Three-Quarter, 1904
The Abbey Grange, 1904
The Second Stain, 1904

The Valley of Fear (roman, 1915; publicerad 1914-1915 i The Strand Magazine)

His Last Bow (novellsamling, 1917)
Wisteria Lodge, 1908
The Cardboard Box, 1893
The Red Circle, 1911
The Bruce-Partington Plans, 1908
The Dying Detective, 1913
The Disappearance of Lady Frances Carfax, 1911
The Devil’s Foot, 1910
His Last Bow, 1917

The Case-Book of Sherlock Holmes (novellsamling, 1927)
The Illustrious Client, 1924
The Blanched Soldier, 1926
The Mazarin Stone, 1921
The Three Gables, 1926
The Sussex Vampire, 1924
The Three Garridebs, 1924
Thor Bridge, 1922
The Creeping Man, 1923
The Lion’s Mane, 1926
The Veiled Lodger, 1927
Shoscombe Old Place, 1927
The Retired Colourman, 1926

Mer detaljerad information återfinns på Sherlockian.net.


Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:


Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )


Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )


Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: